Vergoedingen

Vergoedingen

Praktijk-Vitruvius heeft geen zorgcontracten afgesloten met zorgverzekeringen voor fysiotherapie declaraties. Hierdoor kan de hoogte van de vergoeding van de behandelingen anders zijn dan bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Hoe hoog de vergoeding is hangt af van de door jou afgesloten polis.

Hoe gaat de betaling bij Praktijk-Vitruvius in zijn werk?

Het eerste consult bestaat meestal uit een intake, screening en onderzoek, duur 30 min. Vervolgens kan er in overeenstemming een besluit genomen worden of een consult van 30 of 60 min nodig zal zijn, dit kan invloed hebben op uw vergoeding. Na de behandeling dient er gelijk betaald te worden middels pin. U krijgt meteen de betaalde factuur uitgeprint mee. Alle nodige informatie staat er op vermeld zodat u deze gelijk kunt indienen bij uw zorgverzekering. Deze zal dan, afhankelijk van je zorgpolis, al dan niet een bedrag aan jou uitkeren.

Er zijn een aantal manieren om uit te zoeken hoe hoog de vergoeding is:

  • Bekijk je polis en de daarbij horende vergoedingen voor Niet-gecontracteerde zorg. Deze kun je vaak online op de website van je zorgaanbieder bekijken.
  • Bel met je zorgverzekeraar. Ze kunnen je direct vertellen wat jij voor een behandeling fysiotherapie vergoed krijgt.
  • Kijk op de website van fysio vergoedingen. Hier staat een overzicht van alle zorgaanbieders, hun pakketten en de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie. https://fysiovergoedingen.nl/niet-gecontracteerde-zorg/ 
  • Als fysiotherapeut heb je de mogelijkheid om te werken met contracten via zorgverzekering, dit betekent dat je gebonden bent aan vooropgestelde plichten waaronder behandeltijd, behandelkosten, dossier-inzage bij controle, administratieve lasten etc. De aandacht wordt hierdoor meer gericht op het product en verdienmodel dan op het individu en kwaliteit. Ik zie in de contractvrijheid een uitstekende mogelijkheid om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen.

Door niet gebonden te zijn aan de regelgeving van de zorgcontracten en administratieve bureaucratie is er meer aandacht en tijd voor een optimale behandeling.

Tarieven per 01-01-2019:

Intake, screening, onderzoek         30 min    € 35,00
Behandelconsult                             30 min    € 35,00
Behandelconsult                             60 min    € 70,-
Aanleg medical taping                    10 min    € 5,-
Niet nagekomen afspraak               75%* van zitting.

* Een behandeling die niet 24 uur van tevoren is afgemeld.

Sluit Menu